Slobodni-maseri-logo

http://slobodnimaseri.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/630gk-is-73.jpglink
http://slobodnimaseri.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slideshow.ParkInggk-is-73.jpglink
http://slobodnimaseri.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slideshow.SSZCvjetnigk-is-73.jpglink
http://slobodnimaseri.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slideshow.SavskiSajamgk-is-73.jpglink
http://slobodnimaseri.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slideshow.SSZJelacicgk-is-73.jpglink
http://slobodnimaseri.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slideshow.AkademijaKBgk-is-73.jpglink
http://slobodnimaseri.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slideshow.SSZzrinjevacgk-is-73.jpglink
http://slobodnimaseri.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slideshow.BINGOmaserigk-is-73.jpglink
«
»
Loading…

Društveno odgovorno poslovanje

naslov - društveno odgovorno ponašanje

Vjerojatno se pitate kako se masaža uklapa u DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE...
Da bi to razumjeli moramo razumjeti što je to društveno odgovorno poslovanje:

"Društveno odgovorno poslovanje je stalna posvećenost poslovnog sektora da se ponaša etično i doprinese ekonomskom razvoju, dok u isto vrijeme poboljšava život svojih zaposlenika, njihovih obitelji, zajednice i društva u cjelini."

Making Good Business Sense, Richard Watt,
World Business Council for Sustainable Development, 2000.


S pojmom društveno odgovornog poslovanja najčešće se surećemo kada su u pitanju razne donacije ili aktivnosti koje tvrtke poduzimaju kako bi unaprijedile određene vrijednosti u društvu i  poboljšale kvalitetu života u zajednici.

No, često se zaboravlja da se društveno odgovorno poslovanje neke tvrtke očituje i u odnosu prema svojim zaposlenicima. Na žalost, upravo na tom području mnoge tvrtke koje inače slove kao društveno odgovorne padaju na ispitu, jer se njihova aktivnost očituje samo prema van, a malo ili gotovo nikakvu pažnju ne posvećuju razvoju i zadovoljstvu svojih djelatnika.

društveno odgovorno ponašanje

Na umu treba imati sljedeće:

Samo zadovoljan djelatnik na radnom mjestu je i produktivan djelatnik ujedno i važan čimbenik stabilnosti i dobrih međuljudskih odnosa.

Proširimo li svjetonazor po pitanju DOP-a možemo dodati da se odgovornost očitava kroz odnos prema zaposlenicima, ali i svim drugim dionicima na koje poslovanje ima utjecaj i koji povratno mogu na njega utjecati.

Često zaboravljamo da je ljudski kapital najvrjedniji dio tvrtke, tehnologija je skupa ali lako zamjenjiva, kvalitetnog čovjeka koji zna svoj posao teško je zamijeniti. Jedan od velikih izazova pred današnjim poduzećima je kako privući i zadržati zaposlenike koji imaju odgovarajuće znanje i vještine.

Pomislite samo koliko vremena i novca treba uložiti u ponovnu edukaciju novog djelatnika, za kojeg je pitanje hoće li se i kako uklopiti u postojeću radnu okolinu. Zato je puno isplativije kontinuirano ulagati u već postojeći kvalitetan ljudski potencijal , kroz programe edukacije , odmora i slobodnog vremena, sigurnosti i brige o njihovom psihofizičkom zdravlju i zadovoljstvu.

I upravo u tom dijelu leži i odgovor na postavljeno pitanje kako se Masaža uklapa u Društveno odgovorno poslovanje. Svaki poslodavac brigom o svojim zaposlenicima brine i za budućnost svoje tvrtke, a cilj je imati zadovoljne djelatnike. Upravo zato u vodećim kompanijama u SAD-u i Europi , briga o zaposlenicima kroz programe korporativne masaže sastavni je dio odgovornog ponašanja prema djelatnicima tvrtke.

DOP neke tvrtke počinje na radnom mjestu  —  je li raspoloženje u uredu poticajno ili beshrabrujuće; rade li ljudi u stresnoj okolini i situaciji, pomaže li tvrtka u smanjenju razine stresa kod djelatnika uvođenjem odgovarajućih  metoda kao što je masaža na radnom mjestu...DOP je i uvođenje kulture komunikacije na svim razinama.


ZAŠTO uvesti  MASAŽU djelatnika na radnom mjestu kao  PRIMJER DRUŠTVENO ODGOVORNOG PONAŠANJA kompanije?
Odgovor potražite  u korporativnoj masaži