Slobodni-maseri-logo

http://slobodnimaseri.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/630gk-is-73.jpglink
http://slobodnimaseri.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slideshow.ParkInggk-is-73.jpglink
http://slobodnimaseri.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slideshow.SSZCvjetnigk-is-73.jpglink
http://slobodnimaseri.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slideshow.SavskiSajamgk-is-73.jpglink
http://slobodnimaseri.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slideshow.SSZJelacicgk-is-73.jpglink
http://slobodnimaseri.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slideshow.AkademijaKBgk-is-73.jpglink
http://slobodnimaseri.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slideshow.SSZzrinjevacgk-is-73.jpglink
http://slobodnimaseri.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slideshow.BINGOmaserigk-is-73.jpglink
«
»
Loading…

Novosti

Team Spirit by Tales of Croatia na ranč…

  Team Spirit by Tales of Croatia na ranču barba Tone u Manjadvorcima u Istri

Slobodni maseri u sklopu Kampanje za zdrava radna mjesta započela s provedbom antistresnih tretmana u hrvatskim tvrtkama

 

antistresCAL 4886

U skladu s projektom Europske agencije za sigurnost i zdravlje na radu i aktualne dvogodišnje „Kampanje za zdrava radna mjesta“ koja promovira važnost upravljanja stresom na radnom mjestu, zagrebačka Udruga „Slobodni maseri“ provodi  projekt antistresnih tretmana na radnom mjestu. Pozivu Udruge „Slobodni maseri“ tvrtkama širom Hrvatske da se pridruže kampanji i kao društveno-odgovorne tvrtke svojim zaposlenicima omoguće antistresne tretmane na radnom mjestu, prva se odazvala tvrtka Span, vodeća hrvatska tvrtka ICT sektora, u kojoj se upravo provodi program antistresnih tretmana.

 

„Informatičari su među zanimanjima koja su najviše podložna bolestima vratne kralježnice. Osim toga, i kraj godine je sam po sebi stresan. Stoga se Span odlučio priključiti europskoj Kampanji za zdrava radna mjesta i nagraditi naše djelatnike za dosadašnji marljivi rad te ih malo opustiti prije završetka godina,“ ističe Biljana Vuksan, iz tvrte Span d.o.o.

Prema istraživanjima Europske agencije za zaštitu i zdravlje na radu (EU-OSHA), stres je drugi najčešći prijavljeni zdravstveni problem u vezi s radom u Europi i odgovoran za više od polovice izgubljenih radnih dana, bolovanja i uzrok nezgoda na poslu.

Ukupni troškovi prouzročeni stresom procjenjuju se u Europi na 240 milijardi eura godišnje, a poslodavci u Europi, što mnogi ne znaju, imaju čak i zakonsku obvezu procjenjivati i upravljati stresom i psihosocijalnim rizicima na radnom mjestu.

20141125 144401

 

„Dokazano je da samo 15 minuta antistresne masaže na radnom mjestu umanjuje stres, opušta, jača cirkulaciju i imunitet, osvježava i povećava energiju, jača koncentraciju, povećava uspješnost, točnost i produktivnost djelatnika,“ naglašava Aleksandar Kovačevićinicijator programa antistresnih tretmana, koji je dobrobiti programa proširio i na nezaposlene mlade osobe.

„Svaka tvrtka koja prihvati implementaciju našeg antistresnog programa za svoje djelatnike donacijom Udruzi Slobodni maseri u iznosu od 3.900,00 kn omogućuje višetjednu besplatnu obuku za jednu mladu, nezaposlenu osobu za provođenje antistresnih tretmana,“ kaže Kovačević te naglašava da nakon pozitivnih iskustava s managementom tvrtke Span, koja je prepoznala program i „Kampanju za zdrava radna mjesta“ očekuje da će se programu pridružiti i druge društveno-odgovorne hrvatske tvrtke.  

U Hrvatskoj je, naime, do sada nedostajalo programa koje bi poslodavci mogli uvesti u svoje tvrtke i unaprijediti antistresne programe na radom mjestu, a Udruga „Slobodni maseri“ trenutačno je jedina udruga koja nudi ovakav jedinstven antistresni program.

 

„Naši su zaposlenici naš temeljni resurs. Uvjereni smo da samo zadovoljni zaposlenici generiraju i zadovoljne korisnike naših usluga te želimo biti  sigurni da su uvjeti rada koje im pružamo poticajni te da uvažavaju sigurnosne i zdravstvene standarde svakog zaposlenika. Upravo smo se zato odlučili prihvatiti program Udruge Slobodni maseri i pozvali tim njihovih educiranih stručnjaka da nam pomognu u tome da antistresnim tretmanima unaprijedimo zdravu radnu okolinu,“ zaključuje Biljana Vuksan iz tvrtke Span d.o.o.